Phoenix I-10 deck park tunnel fa'alelei ua mae'a

Phoenix-O le poloketi e faʻapipiʻi foumoli LEDi le Interstate 10 Deck Park Tunnel i matu o le taulaga o Phoenix ua maeʻa e tuʻuina atu le alalaupapa se foliga fou, aʻo faʻaitiitia le malosi ma sefe tupe.
Na taʻua e le Arizona Department of Transportation i se faʻasalalauga faʻasalalau i le Aso Lua o le $ 1.4 miliona o le poloketi na faʻapipiʻiina le sili atu i le 1,500 moli paʻepaʻe LED i totonu o le alavai, lea e faʻalautele pe a ma le kuata i le va o Third Street ma Third Avenue.Tolu maila.
Afai na e maitauina le susulu ma le paʻepaʻe moli i totonu o le I-10 Deck Park Tunnel, atonu na e mateina o le aufaigaluega a le ADOT na suitulaga tuai, tuai ma matauila fou e teu ai le malosi.Molī LED umi atu.
O moli o le LED na sui ai mea tuai samasama maualuga-omiomi moli moli o le sodium na amata mai i le 1990 ina ua tatala le alavai.
E tusa ai ma le faʻasalalauga faʻasalalau, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o moli, o moli LED o le a faʻaitiitia ai le malosi e sili atu i le 60%, faʻasaoina le sili atu i le $ 175,000 i le malosi i tausaga taʻitasi.
E le manaʻomia e le aufaigaluega ona sui soo le moli, aua o le ola tautua o lemoli LEDe umi atu nai lo le matauila muamua.
E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu, o le faiga muamua e faʻaliliuina ai le malamalama i taimi eseese o le aso o le a faʻaauau pea ona faʻaogaina matauila LED.
O le galuega na totogi i tupe o lo'o avanoa a le ADOT mo le tausiga, na amata ia Ianuari ma mae'a i le taeao o le Aso To'ona'i.


Taimi meli: Iuni-18-2021